Prijava clanova
Korisnicko Ime 
 
Lozinka 
    Zapamti me  
Post Info TOPIC: ...bila jednom JUGOSLAVIJA...


Simpatizer

Stanje: Offline
Poruke: 5
Datum: Sep 4, 2008
RE: ...bila jednom JUGOSLAVIJA...
Permalink   


Mladi SMRTNIK,
verovatno da si preziveo teska vremena i u potpunosti razumem ako si besan na sve one koji su nasu sesrecu stvorili, veruj mi i ja sam.

Sve ono sto se desilo je delo kapitalistickog sistema i neinteligencije pojedinaca u vrhu nase tadasnje vlade.

Sva tragedija koja je nas pogodila, kao iz vedra neba " munja", je i bila tako planirana da se nikada vise ne podigne na noge sistem koji je za radnicku klasu i vecinu gradjana. Kapitalisticki sistem ne zeli da se puno ljudi mesa u politiku.
 Kapitalisticki sistem pdrzava jedan mali broj ljudi, koji imaju novac ( moc ) u svojim rukama, a masa je zato tu da ispunjava zelje te grupe ljudi, koji su zinad svih ostalih.
Zato svako do nas treba sebi da postavi pitanje, dali ja stvarno zelim da zivim kao " Ovca" ili kao slobodan covek.
Narodi i narodnosti sa teritorije SFRJ-e su dugi niz (50god) ziveli u slozi i miru dok nije kapitalisticki sistem poceo da  kupuje  odredjene ljude i time podkopava sistem radnickog samoupravljanja.
Kazu, u SFRJ-i se nije moglo puno toga kupiti sto je bilo na zapadu? Pa sta, zar je nivo inteligencije coveka spao samo na materijalna dobra?? Sta je sa dusevnim stanjem coveka. Kako tu stoje razlike izmedju zapada i SFRJ-e. Kada je radnik na zapadu imao mogucnost da ide na more u hotele koji su ze njega napravljeni?? Nikada. Zasto? Zato sto kapitalistu neinteresuje kako je radniku. Radnik je strij koji obavlja odredjene radnje i kada se pokvari ( razobli ) postoje drugi radnici. Zameni jednog, uzmi drugog.
Mislim da nije potrebno biti posebno pametan, pa da se shvati koja je to razlika.
Zato se treba svim raspolozivim snagama boriti za pomirenje nasih naroda, kako bi se osvestili i krenuli zajedno, ponovo ka pravome putu. Putu bratstva i jedinstva.
Sekretar

__________________
" Samo zajedno smo jaci"
mladi SMRTNIK

Datum: Jul 18, 2008
Permalink   

...i ja ne ivih u njoj osim kao dijete,i odem i vratim se,i nema vie zemlje te. Ve sam bio sasvim mlad,sasvim mlad da vidim rat...i vidio sam ga. Priao sam i ekavicu i ijekavicu i bre i bona i ti bokca i kaj i,....i..do sutra.Ja sam PALESTINAC,znam to je biti bez drave,oseao sam je samo na jednom mestu,ovde na Balkanu,ovde u YUGOSLAVIJI!!!
Uvek u voleti ovu zemlju,bez obzira kako se zvali narodi u njoj,ja volim raju i ljude!

ivjeli mi i nek vam je sretno i sreno moji Jugoslaveni,moji drugovi i brao!!


__________________
Strana 1 od 1  sorted by
 
Brzi odgovor

Ulogujte se da bi poslali brzi odgovor.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard